Kireyttä leukaperissä?

Apu voi löytyä purentalihashieronnasta.

 

Purentaan liittyvät vaivat ja kivut ovat yleisiä.

Ongelmia ei välttämättä itse huomaa, tai  niiden syytä ei välttämättä ymmärretä yhdistää purentalihaksiin. Syitä ylikuormittuneiden purentalihasten aiheuttamien ongelmien  laukaisevia tekijöitä on monia, kuten esimerkiksi stressi, hampaiden narskuttelu, hampaiden yhteen pureminen ja traumat.  Myös leukanivelen toimintahäiriöt voivat rasittaa purentaa ja aiheuttaa oireita.

Yleisimmät oireet

Tavallisimpia oireita ovat migreeni tai päänsärky, huimaus, hampaiden narskuttelu, niska-hartiaseudun lihas kireydet varsinkin takaraivon alueella, kasvojen puutuminen ja pistely, leukanivelten jäykkyys tai rutina, korvan tinnitus, kutina ja särky, palan tunne kurkussa, puhevaikeudet tai puheen puuroutuminen. Oireet voivat olla pahimmillaan aamuisin jos puret hampaita yhteen öisin. Hammaslääkäri suosittelee ongelmaan usein purentakiskoa joka auttaa lihaksia rentoutumaan ja suojaa hampaita. On kuitenkin mahdollista että leukoja purraan öisin yhteen kiskosta huolimatta. On yleistä että hammaslääkäri suosittelee myös hierontaa sekä erilaisia purentalihasten harjoitteita.

 

Kuinka hieronta vaikuttaa?

Purentalihasten käsittely lieventää ja rentouttaa lihasjännityksiä pään ja kasvojen sekä niska- ja hartiaseudun alueella. Hoidossa käsitellään puremalihaksia suun ulko- ja sisäpinnoilta, kasvojen ja pään alue, kaulan ja niska-hartiaseudun alue sekä rintalihaksia asiakkaan tuntemuksia kuunnellen. Hoidossa käytetään klassisen hieronnan otteita sekä faskia käsittelyä. Saat myös ohjeita itsehoitoon johon voi kuulua erilaiset venytys- ja hierontaharjoitteet. Yhdistämällä säännöllisen hieronnan ja itsehoidon saat parhaimmat ja pysyvimmät tulokset.

Kuvassa on osoitettu yksi purentaan osallistuvasta lihaksesta jota hieronnassa käsitellään suun ulko- ja sisäpinnalta. Sisäpinnan käsittelyssä hieroja käyttää suojana kertakäyttöhanskoja

Jos epäilet kärsiväsi purentalihasten ongelmista varaa rohkeasti aika käsittelyyn. Haastattelun ja tutkimisen jälkeen Riku osaa suunnitella hieronnan joka on sinulle paras mahdollinen vaihtoehto.

Ajanvarauksen tiedot löydät etusivulta.

Tervetuloa!