Huolitellut kynnet geelilakkauksella

Kädet ovat paljon esillä ja osa kokonaisuutta, jonka vuoksi niistä on hyvä pitää huolta. Vaikka ulkonäkö olisi muuten huoliteltu saattaa kädet, kynnet ja niiden hoitaminen kuitenkin monelta unohtua. Se voi myös tuntua hankalalta, kun talvi kuivattaa ihon ja saa kynnet liuskoittumaan ja lohkeamaan. Kynsien lakkaus normaalilla kynsilakalla on aikaa vaativaa sillä lakkaus ei välttämättä säily kynsissä muutamaa päivää pidempää. Ratkaisu ongelmaan voi löytyä geelilakkauksesta. Usean asiakkaan kohdalla geelilakkaus on poistanut kynsien pureskelun ja kynsinauhojen kaltoin kohtelun ikävät tavat, sillä säännöllinen käynti manikyyrissä pitää kädet kunnossa. 

Olen tehnyt useamman vuoden oman kynnen geelauksia ja rakennekynsiä, mutta nykyään olen siirtynyt lähes kokonaan geelilakkauksiin. Olen löytänyt hyvät ja kestävät tuotteet jotka vastaavat pysyvyydeltään geelikynsiä, vaikka lopputulos on geelilakkauksessa hieman ohuempi ja näin luonnollisempi. Lakkaukseen voi myös tehdä ranskalaista manikyyriä tai lähes mitä tahansa koristelua aivan kuten rakenne ja geelikynsiinkin. Hyvänä puolena on myös geelilakkauksen nopeus, aikaa uusiin geelilakkauksiin menee usein alle tunti ja huoltoonkin menee vain 1-1,5h, riippuen koristelusta.  

                           

Kuinka käsittely tehdään?

Lakkauksen yhteydessä tehdään myös manikyyri, eli kynnet viilataan haluttuun muotoon ja kynsinauhat hoidetaan siistiksi. Tarkkaan ja nopeaan työskentelyyn tykkään itse käyttää kynsiporaa, jonka avulla saan kynsinauhan ja kuolleen solukon pois kynnen pinnalta ja reunoilta. Kun pohjatyöt on tehty, lakataan kynnet aluslakalla, värilakalla ja päällyslakalla, joista jokainen kerros kovetetaan 2 minuuttia UV- valon alla. Jos kynsiin tehdään koristeluja, tehdään ne useimmiten ennen päällyslakan levitystä. Lopuksi kynsinauhat hoidetaan öljyllä ja käsille hierotaan käsivoide. Valmis! Ja mikä parasta, geelilakka on heti “kuiva” eli lakkauksia ei tarvitse varoa kuten normaalia kynsilakkaa. Jos haluat pitää kynsiä pidempään, varataan huoltoaika noin neljän viikon päähän. Mikäli kynnet ovat pysyneet hyvin, ei huollossa tarvitse poistaa edellistä lakkausta kokonaan vaan poistetaan vain ns. väriosa, jonka jälkeen lakkauksen voi tehdä uudestaan.  

Rasittuvatko omat kynnet geelilakkauksesta?

Usein erilaisissa kynsien käsittelyissä huolenaiheena on oman kynnen oheneminen. Oikein tehtynä omaa kynttä ei ennen geelilakkausta ohenneta vaan ainoastaan karhennetaan kevyesti , jotta saadaan hyvä tarttumapinta aikaiseksi. Poiston voi tehdä kynsiporalla viilaamalla mutta on olemassa myös poistoaine jolla lakkaus “haudutetaan” pois eikä viilausta tarvita kuin kevyeen viimeistelyyn. On tekijän vastuulla pitää huoli siitä että oman kynnen pintaan kohdistuva viilaus suoritetaan kevyesti kynttä vahingoittamatta. Tästä huolimatta omat kynnet voivat tuntua heikommilta poiston jälkeen koska geelilakka ei ole enää antamassa vahvuutta.  

Voiko geelilakkauksella saada pitkät kynnet ?

Geelilakkauksella ei luoda pituutta omiin kynsiin kyten rakennekynsissä. Jos kynnet ovat lyhyet, voi oman kynnen pituutta kasvattaa geelilakan alla.  Pitkät kynnet vaativat aina hieman totuttelua  ja täytyy myöntää että allekirjoittaneellakin on tässä vielä opettelua. 😀 Jos käytät kynsiäsi työvälineenä esim. avatessasi tölkkejä tai ovia, näppäillessäsi tietokonetta tai vaikka housuja nostaessa, voivat kynnet vaurioitua. Kynsien varomista voi kuitenkin harjoitella joten ei pidä luopua toivosta vaikka ensimmäiset kynnet kokisivatkin jonkun kolhun. 

 Tekemiäni geelilakkauksia on nähtävissä instagramissa @salonglowjkl.  

Tule kokeilemaan ja ole ylpeä kauniista käsistäsi! 

-Roosa