Kulmien laminointi, tuttavallisemmin myös brow lamination. Instagramlookki, brow wow, villit, tuuheat kulmakarvat. Nyt ne ovat mahdollisuus meille kaikille. Mikä tämä kulmakarvat tuplaava tai jopa triplaava kauneudenhoitotoimenpide sitten on ja kenelle se sopii? Nyt sukellamme asiaan lyhyesti, mutta ytimekkäästi!

Alempi kuva browlift – käsittelyn jälkeen.

Kulmien laminointiin käytetyt aineet

Ensiksi vähän aineista ja niiden sisällöistä; kulmien laminointi suoritetaan samoilla tuotteilla, joilla Lash liftitkin, eli ripsien kestotaivutus. Aineet sisältävät merkistä riippuen 85-90% aquaa, eli ihan vain vettä! Tämän lisäksi niin sanottuna permanenttiaineena toimii esimerkiksi TGA eli thioglykolaatti.  Permanenttiaineessa on myös karvan PH:ta nostavia, alkalisoivia aineita esimerkiksi etanolamiinia, jotta karvan rakennetta pystytään muokkaamaan haluttuun malliin ja muotoon. Lopuksi käytetään neutralisoivaa ainetta, jotta karvan PH tasapaino saadaan taas kohdilleen, ja karva jää haluttuun muotoon. Kulma- ja ripsilaminointiaineet ovat vain ammattikäyttöön. Ammattilainen osaa esimerkiksi välttää tarpeetonta ihokontaktia, sekä tehdä toimenpiteen turvallisesti, jotta saadaan aikaan paras mahdollinen lopputulos ja ylipäätään asiakkaalle miellyttävä kokemus. Kulmien laminointi ei siis satu, ja silmätkin saavat noin tunnin toimenpiteen aikana olla auki.

Kuinka laminointi tapahtuu?

Kulmien laminointi on käytännössä kulmapermanentti. Asiakkaan kanssa käydään läpi haluttu lopputulos, sekä selvitetään työvaiheita. Toimenpiteessä karvat niin sanotusti kesytetään ja ohjataan tiettyyn muotoon. Laminoinnilla voidaan nostaa alaspäin kasvavia karvoja, peittää koloja, sekä avartaa ja nostaa kasvojen yleisilmettä. Toimenpiteeseen kuuluu myös asiakkaan tarpeen ja halujen mukaan kulmien värjäys, sekä siistiminen – huomioi, että väri imeytyy laminoinnin jälkeen ekstranopeasti huokoiseen karvaan. Laminoinnista tulee muutamaksi päiväksi todella näyttävä lopputulos, kun väri on vielä vahvimmillaan ja hieman ihossakin, mutta alkujärkytyksen tai alkuihastuksen jälkeen väri tasoittuu.

Miten hoitaa laminoituja kulmia kotona?

Asiakas joutuu hieman huolehtimaan kulmistaan myös kotosalla. Kulmia joutuu harjailemaan villisti nukutun yön jälkeen, sekä ravitsemaan niitä  esimerkiksi risiiniöljyllä. Kuten hiuksiakin värikäsittelyn tai permanentin jälkeen tulee hoitaa, niin myös kulmakarvoja. Jatkossa toimenpiteen voi uusia noin 4-6 vkon jälkeen yksilöllisen tarpeen ja karvankasvuvauhdin mukaan.

Kenelle kulmien laminointi sopii?

Toimenpide on erityisen omiaan asiakkaalle jolla on paksut kulmakarvat, siis siten että karva itsessään on vahvaa ja paksua. Toki sopii myös muille, mutta hennot karvat omaava asiakas ei välttämättä huomaa samanlaista hyötyä, kun karvat ovat muutoinkin helposti ohjattavissa esimerkiksi kulmageelillä. Suosittelemme kuitenkin kaikkia kokeilemaan tätä ihanaa kauneustrendiä, koska kyllä kulmat vaan ovat kasvojen kehykset.

 

Seuraavaksi kuvia toimenpiteestä vaihe vaiheelta 🙂

Asiakkaan kulmakarvat ennen laminointia

Kulmat aseteltu muotoonsa ja ykkösaine vaikuttamassa

Kulmien harjailua tarvittaessa ykkösaineen jälkeen

Kakkosaine vaikuttelemassa

Väriä kulmiin

Siistiminen, ja valmista tuli!