Silmänympärysihon yleisimmät ongelmat

Silmänympärysihossa voi olla useita ongelmia kuten kuivuus, turvotus, tummuus ja juonteet. Silmien alle voi myös muodostua kuopat johtuen luuston rakenteesta, iän myötä veltostuvasta ihosta tai rasvakudoksen vähenemisestä. Toisia voi vaivata silmäpussit, jotka syntyvät joko silmän alle kertyneestä rasvakudoksesta tai kudokseen kertyneestä nesteestä. Osa ongelmista on geneettisiä ja niiltä voi olla vaikea välttyä ihon rakenteen ja luuston periytyessä vanhemmilta. Silmien alueen turvotusta voi aiheuttaa ravinto, kuten runsas suolan syönti ja vähäinen veden juonti, vatsallaan nukkuminen ja tietyt lääkkeet. Ongelmia voidaan kuitenkin hoitaa. Voimakkaat kuopat, isot silmäpussit tai erittäin veltto iho voi tarvita plastiikkakirurgiaa tai täyteainehoitoja, jotta tuloksista saadaan toivotunlaiset. Turvotusta helpottaa lymfahieronta joka laittaa nestekierron liikkeelle silmien ympärillä.  Ryppyjen, nesteen kertymisen ja ihon pinnan kuivuuden hoidossa on erittäin tärkeää käyttää iholle oikeanlaisia tuotteita päivittäin. Kauneushoitoloista löytyy myös helpotusta vaativalle silmänympärysiholle.

Kuinka hoitaa silmänympärysihoa ja miksi? 

Silmiä ympäröivä herkkä ja ohut iho ei välttämättä siedä samoja tuotteita kuin muu kasvojen iho. Iho voi myös kaivata erilaisia aktiiviaineita kuin muu kasvojen iho. Tällä tarkoitan esimerkiksi nestekiertoa parantavia tehoaineita, jotka ehkäisevät turvotusta. Silmien ympärillä ei ole samanlaisia talirauhasia pitämässä huolta ihon joustavuudesta kuin muualla kasvoissa, joten iho vaatii erityisen hyvää hoivaa päivittäin.  Ihoa voi myös kuoria siihen tarkoitetuilla hellävaraisilla kuorintatuotteilla. Silmien ympärille tarkoitettuja naamioita voit käyttää 2-4 kertaa kuussa kirkastaaksesi ihon hetkessä. Vinkki: Naamio kannattaa pitää hetki jääkaapissa tehdäkseen virkistävämmän vaikutuksen. 

Hoitolassamme tehokkain silmänympäryshoito sisältää timanttihionnan joka imee kuolleen solukon ihon pinnalta kuorien samalla hellästi ihoa. Hionta myös vilkastuttaa mikroverenkiertoa. Kuorinnan jälkeen nestekiertoa vilkastuttava hieronta ehkäisee turvotusta ja rauhoittaa ihanasti. Diego Dalla Palma on luonut oman naamion haastavalle silmänympärysiholle joka pehmentää niin silmäkulmien harakanvarpaat kuin sibelius juonteen kulmakarvojen välistä samalla parantaen ihon väriä.  Hoitoa voit jatkaa kotiin tarkoitetulla, timanttipölyä ja peptidejä sisältävällä Eyes Supermask – naamiolla (23,-).  

Geeliä, voidetta vai seerumia?

Keskustele ammattilaisen kanssa ennen kuin valitset itsellesi päivittäiseen käyttöön tarkoitettuja silmäympärystuotteita. Valintaan vaikuttaa mm. Ikä, ihotyyppi ja mahdolliset herkkyydet. Silmänympärystuotteen käyttöön ei ole ns. alaikärajaa, voit aloittaa tuotteiden käytön kun aloitat käyttämään muitakin ihonhoitotuotteita. Nuorelle iholle soveltuu parhaiten kevyt, hellävarainen geelivoide Gentle eye contour cream (53,-) tai kosteuttavan linjan Reviving hyalu-gel for eye contour (42,-). Edellä mainitut tuotteet ovat hyvin imeytyviä ja toimivat myös turvotukseen taipuvaiselle iholle.  Jos silmien ympärillä alkaa näkymään juonteita,  kannattaa valita täyteläisempi voide tai ottaa seerumi käyttöön tuotteen alle tuomaan lisää tehoa.  Correcting eye cream (64,-) on monivaikutteinen tuote. Nopeasti imeytyvä voidemainen koostumus tasoittaa juonteita , ehkäisee tummuutta ja silmäpusseja. Sisältää väriä korjaavaa oranssia pigmenttiä ja toimii erinomaisesti myös meikin alla. Uusimpana tulokkaana Diego Dalla Palma on lanseerannut Skin map –linjan eye correcting seerumin (49,-)Tuotteen teho perustuu mm. peptideihin, kofeiiniin ja hyaluronihappoon. Seerumi häivyttää sinertävyyttä silmien alta, vahvistaa ihoa sekä auttaa poistamaan neste- ja rasvakertymiä. Suositellaan aamuin illoin poistamaan turvotuksen ja väsymyksen merkit. Kosmetologimme auttavat sinua mielellään tuotevalintojen kanssa!

Kun pelkkä ihon hoitaminen ei riitä

Tiloissamme toimivan Klinikka Glown puolelta on mahdollista saada veloituksetta konsultaatioita, mikäli silmänympärysihon ongelmat vaativat ”järeämpiä” hoitoja. Konsultaatiossa käydään läpi vaihtoehdot, joilla saavutetaan paras mahdollinen hoitotulos asiakkaan tarpeet huomioiden. Lääkärimme tekee seuraavia hoitoja silmien ympäryksille:

PRP- Plasmahoito eli ns. vampyyrihoito. Hurjasta lempinimestään huolimatta hoidossa käytetään luonnollista plasmaa joka valmistetaan asiakkaan omasta verinäytteestä. Verihiutalekylläinen plasma ei siis sisällä mitään synteettisiä ainesosia. Yhden hoidon hinta on 290 euroa ja parhaat tulokset saadaan 3 kerran sarjahoidolla. Mikäli otat sarjahoidon, on 3. hoitokerta 20% edullisempi.

Plasmapen -hoito. Kiinteyttää voimakkaasti ylä, ja alaluomien ihoa. Tämä hoito voi parhaimmillaan lykätä tarvetta yläluomien kohotusleikkaukselle. Plasmahoito on ihanteellinen tehdä talviaikaan ja hoidon jälkeen iho vaatii noin viikon toipumista. Hinta alkaen 389e

Kysy lisää Klinikan hoidoista: 0400 314 674